Zmierzch

Marksiści przez dziesięciolecia szukali sposobu, jak podporządkować sobie człowieka. W imię swoich zbrodniczych idei wymordowali miliony ludzi. Gdy komunizm w Europie upadł, zdali sobie sprawę, że muszą szukać nowych rozwiązań. Dziś walczą z tradycyjnymi wartościami, rodziną i miłością między kobietą a mężczyzną.

Premiera dokumentu "Zmierzch. Ofensywa ideologii gender" produkcji Fundacji Polska Ziemia. O zagrożeniach wynikających z nachalnego forsowania lewicowej propagandy mówili m.in: ks. Dariusz Oko, o. Leon Knabit i Jerzy Kwaśniewski.

Przypomnijmy historię rodziny Raimerów, która padła ofiarą pierwszych eksperymentów w zakresie "genderyzmu" za sprawą psychologa Johna Money'a. Historia z 1965 roku przenosi nas do niewielkiej kanadyjskiej miejscowości, gdzie rodzi się dwóch chłopców: Bruce i Brian. Kilka miesięcy później jeden z nich, podczas zabiegu obrzezania zostaje okaleczony, a jego przyrodzenia nie udaje się odtworzyć.

Psycholog przekonał rodziców, że do drugiego roku życia dziecko można obsadzić w roli chłopca lub dziewczynki, bez względu na faktyczną, fizyczną płeć. Konsekwencją tej decyzji było wychowywanie "Bruca i Brendy". Mimo usilnych starań, natura daje o sobie znać. Po osiągnięciu 14. roku życia Brenda chce wrócić do swojej prawdziwej, biologicznej płci. Historia kończy się samobójstwem obu chłopców.

Czy z tragedii wyciągnięto właściwe wnioski? Czy gender jest traktowane jako narzędzie polityczne przez lewicę? Jak powinien zachować się wierzący wobec tej ideologii? Dlaczego starają się wejść do każdej szkoły, przedszkola i już wtedy namawiać dzieci do seksu?

– Bóg stworzył człowieka jako mężczyznę i kobietę. Zalecił im, aby się rozmnażali i zapełniali ziemię. Jeśli człowiek, który po grzechu pierworodnym chciał być jak Bóg – decydować o tym co dobre, a co złe – zaciera różnice między płciami i staje się ważniejszy od Pana Boga. Mówi, że płeć to nie jest sprawa stworzenia – normalnego powstania człowieka z relacji seksualnej między mężem a żoną. To oznacza, że jest to wytwór kulturowy umysłowości człowieka, a to sprzeciwia się prawu Bożemu. I my – jako wierzący ludzie – nie możemy absolutnie tego przyjąć – mówił o. Leon Knabit.

W czym tkwi zagrożenie? Celem genderystów są przede wszystkim dzieci. Najłatwiej nimi manipulować i deprawować. Atak idzie więc w kierunku szkół. To nie przypadek, że nie tak dawno stoczono batalię o tzw. "warszawską kartę LGBT".

Scenariusz i reżyseria: Piotr Dublański
Producent: Szczepan Wójcik, Fundacja Polska Ziemia