Kampania informacyjna „Zagrożenia dla polskiego rolnictwa”

Produkty rolne są największą polską marką na świecie. Nasze towary pochodzenia zwierzęcego cieszą się najlepszą renomą zarówno w Unii Europejskiej, jak i w najodleglejszych zakątkach Ziemi. W warunkach globalnej gospodarki i coraz powszechniejszych umów liberalizujących handel międzynarodowy nasi rolnicy wzorowo zdają egzamin z przedsiębiorczości. Na przestrzeni ostatnich trzech dekad nauczyli się konkurować z najsilniejszymi graczami, a prawdziwym motorem dla modernizacji gospodarstw i eksportowego boomu była akcesja Polski do Unii Europejskiej.

Dziś wiemy, że o narodowe interesy gospodarcze trzeba zabiegać każdego dnia. W opozycji do nich stają niestety nie tylko siły zewnętrzne, ale również zła wola lub ignorancja naszych rodaków. Dlatego tak ważne jest, aby coraz więcej obywateli naszej ojczyzny poznawało prawidła makrogospodarcze i z pełną świadomością wszystkich szans, zagrożeń, działań i zaniechań przystępowało do aktu wyborczego.

Fundacja Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA, mając na względzie dobro polskich rolników i obszarów wiejskich, podejmuje starania na rzecz upowszechniania wiedzy nie tylko o samym sektorze gospodarki, ale również o przeciwnościach, z którymi na co dzień borykają się wszyscy ci, którzy go tworzą i pracują na sukcesu całej Polski. Kampania „Zagrożenia dla polskiego rolnictwa”ma na celu przybliżenie Polakom wszystkich niebezpieczeństw dla naszego rolnictwa, których przyczyn należy dopatrywać się w działaniach dezinformacyjnych lub legislacyjnych.