III Edycja Festynu Rodzinnego „DOROŚLI DZIECIOM”

Fundacja Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA wraz z Instytutem Gospodarki Rolnej oraz Przedsiębiorstwem Rolnym RUSKO, już po raz trzeci organizuje festyn rodzinny „Dorośli Dzieciom”.

17 czerwca o godzinie 13:00 we wsi Góreczki w woj. wielkopolskim, rozpocznie się festyn dedykowany dzieciom z okazji Dnia Dziecka.

Specjalnie na tę okazję zaplanowanych zostało wiele atrakcji, m.in.: wystawa ptaków ozdobnych, przejazd dorożką, pogadanka z funkcjonariuszem policji na temat bezpieczeństwa podczas wakacji, pokaz wozu strażackiego, konkursy dla dzieci z nagrodami, dmuchana zjeżdzalnia, eurobungee, zorbing. Podczas trwania eventu, zapewniony będzie dla gości smaczny catering.

Wydarzenie zostało objęte honorowym patronatem Burmistrza Miasta Koźmin Wielkopolski, Komendanta Policji Powiatowej w Krotoszynie oraz Prezesa Ochotniczej Straży Pożarnej w Koźminie Wielkopolskim.

Celem naszego przedsięwzięcia jest atrakcyjne zagospodarowanie wolnego czasu dzieciom w tym szczególnym dniu jakim jest Dzień Dziecka poprzez wspólne przeżywanie uroczystości. Dodatkowo zależy nam na budowaniu więzi między dziećmi i ich rodzicami. Chcemy również propagować zdrowy tryb życia wśród dzieci, w czym pomogą nam liczne nagrody związane z wieloma dyscyplinami sportu.

O tym wydarzeniu pisali: