Festyn "Dorośli Dzieciom" 2017

W niedzielę 28 maja br. już po raz drugi odbędzie się festyn rodzinny "Dorośli Dzieciom", który został zaplanowany z okazji zbliżającego się dnia dziecka. Organizatorami imprezy są Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia wraz z Instytutem Gospodarki Rolnej oraz Przedsiębiorstwem Rolnym Rusko.

Festyn skierowany jest do mieszkańców z wsi Góreczki w województwie wielkopolskim oraz okolic. Planowane wydarzenie będzie doskonałą okazją dla rodzin z dziećmi do miłego spędzenia czasu na świeżym powietrzu. Wzorem roku ubiegłego na ten dzień zostało zaplanowanych wiele atrakcji, w tym:

- konkursy z nagrodami, zawody, tańce animacyjne i zabawy integracyjne;

- zjeżdżalnia mega miś;

- pływające kule wodne;

- malowanie twarzy;

- maskotki - Kubuś i Tygrysek;

- strzelanie z łuku.

Jednak, powyżej wymienione punkty stanowią tylko część wszystkich atrakcji. Poza zabawami dla dzieci, będzie miała miejsce "pogadanka" funkcjonariuszy policji z Krotoszyna na temat zasad bezpieczeństwa podczas zbliżających się wakacji. Obecni będą także funkcjonariusze straży pożarnej z Koźmina Wielkopolskiego, którzy przedstawią funkcje wozu strażackiego, ale nie tylko.

Impreza będzie trwała w godzinach 12-18, w tym czasie zostaną zaserwowane pyszne przekąski przy akompaniamencie muzycznym.

Powodem do dumy jest fakt, że wydarzenie patronatami honorowymi objęli:

Burmistrz Miasta Koźmin Wielkopolski, Komendant Policji Powiatowej w Krotoszynie oraz Prezes Ochotniczej Straży Pożarnej w Koźminie Wielkopolskim.

Dodatkowo patronami medialnymi festynu "Dorośli Dzieciom" są portale internetowe wSensie.pl oraz ŚwiatRolnika.info.

Mamy nadzieję, że swoją obecnością oprócz mieszkańców zaszczycą nas lokalne władze i zaproszeni goście.

festyn goreczki plakat