Piknik „Powitanie lata” już za nami!

Opublikowano: czwartek, 22 czerwiec 2017 13:26

Piknik integracyjny „Powitanie lata” zorganizowany w ramach projektu „Centrum aktywnego seniora” już za nami. Wydarzenie miało miejsce 21 czerwca w godzinach 10-14 na terenie Domu Pomocy Społecznej w Niedabylu.

Na licznie przybyłych gości czekał pyszny poczęstunek z grilla, wata cukrowa i wiele słodkości. Dzieci i młodzież chętnie angażowała się w gry i zawody sportowe. Duże zainteresowanie uczestników wzbudziło spotkanie z funkcjonariuszami policji z Komendy Powiatowej Policji w Białobrzegach, którzy wygłosili prelekcję na temat zasad bezpieczeństwa podczas wakacji. Słuchacze chętnie zadawali pytania i uczestniczyli w dyskusji. Kolejną atrakcją dla uczestników była możliwość odbicia własnych linii papilarnych za pomocą specjalistycznego proszku, który policja używa, badając ślady po popełnieniu przestępstwa.

Gospodarzami pikniku byli wolontariusze- seniorzy, którym pomagali wolontariusze z Publicznego Gimnazjum w Stromcu.

Festyn był doskonałą okazją do integracji społeczności lokalnej gminy Stromiec i z całą pewnością przyniósł wszystkim uczestnikom wiele radości.

Wydarzenie odbyło się w ramach projektu „Centrum aktywnego seniora” realizowanego ze środków z Rządowego Programu Na Rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych ASOS 2014-2020.