Zmieniamy się dla was! Przedstawiamy nową nazwę i logo fundacji

Nasza fundacja działa od 2014 roku, nie ustając w wysiłkach na rzecz poprawy jakości życia mieszkańców obszarów wiejskich. Naszym celem jest niesienie pomocy polskim rolnikom, dzieciom i osobom starszym mieszkającym poza wielkimi ośrodkami miejskimi. Docieramy również do mieszkańców miast, którym przekazujemy wiedzę o polskim rolnictwie i jego znaczeniu dla narodowej gospodarki.
Jesteśmy organizacją pozarządową, otwartą na współpracę ze wszystkimi, którzy rozumieją konieczność działania na rzecz społeczności wiejskiej.
W ostatnich latach naszej działalności przeprowadziliśmy szereg kampanii edukacyjnych i akcji społecznych, które miały za zadanie aktywizację społeczności lokalnych, rozwiązanie bieżących problemów rolników i poszerzenie świadomości społeczeństwa na tematy takie jak bezpieczeństwo czy patriotyzm.

O naszych inicjatywach mówiło wiele mediów lokalnych i ogólnopolskich.

Sukces zawdzięczamy przede wszystkim osobom które tworzą nasz zespół, a są to specjaliści z zakresu rolnictwa, ekologii, pedagogiki, pijar, marketingu, grafiki komputerowej, programowania, dziennikarstwa i montażu filmów.

Nasza fundacja jest wydawcą portalu wSensie.pl, gdzie mogą Państwo zobaczyć wiadomości z Polski i ze świata, programy autorskie, wywiady wideo i opinie ekspertów.

Stworzyliśmy także portal nowoczesnej polskiej wsi- Świat Rolnika info, który powstaje przy współudziale rolników i mieszkańców obszarów wiejskich.

Przed nami kolejne wyzwania, które stawiamy po to, aby się rozwijać i stawać się jeszcze lepszą organizacją, która godnie reprezentuje interesy rolników, mieszkańców polskiej wsi i naszych rodzimych marek.

Dlatego zdecydowaliśmy się przejść proces rebrandingu - zmieniamy naszą nazwę na Fundacja Polska Ziemia, zmianie uległ także nasz logotyp.

Nowa nazwa i tożsamość wizualna, to konsekwencja rozwoju naszej organizacji, która przez lata swojej działalności znacznie rozszerzyła zakres działań.

Główną misją fundacji pozostaje działalność wspomagająca rolników i mieszkańców polskiej wsi. Najbliższe plany fundacji skupią się na poszerzeniu działań pomocowych, społecznych, a także promocji polskich marek i krzewieniu patriotyzmu.

Nazwa Polska Ziemia zwraca uwagę, na pozytywne efekty działań fundacji skierowane do szerokiego grona odbiorców polskiej społeczności.

Nowe logo fundacji nawiązuje do kształtu polskiej ziemi wraz z wkomponowanymi literami PZ, które stanowią skrót nowej nazwy - Polska Ziemia.

Pomóż nam czynić jeszcze więcej dobrego

Podoba Ci się nasza inicjatywa?
Zachęcamy do wpłaty na rzecz
Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA

Nr rachunku 68 1140 2004 0000 3402 7508 0370